Mobirise

Program

pro střední školy

Knihovny nabízejí středním školám kvalitní fondy a služby. Přijďte se svou třídou 3. října dopoledne do parku na Šelepce a seznamte se s tím, co mohou knihovny nabídnout vašim žákům a také vám samotným. 

Připravili jsme pro vás dva formáty. Kvíz v parku a exkurze do vybraných zapojených knihoven.

Chcete vědět víc?

Aktivity pro studentské týmy

Kvíz v parku na Šelepce

Připravili jsme pro vás 3 hodinové bloky, které budou začínat v 9:00, 10:00 a 11:00. Tým se zaregistruje na nějaký z výše uvedených časů a bude procházet připravená stanoviště a získávat informace o knihovnách, které v závěru uplatní ve znalostním kvízu. Úspěšné týmy budou odměněny piknikovými koši. 

Každý tým může absolvovat jen jeden blok. Na hru musí učitel svůj tým zaregistrovat.

Exkurze do knihoven

Poznejte rozmanitost brněnských knihoven. Přijďte na exkurzi do Knihovny Jiřího Mahena nebo do Moravské zemské knihovny, do univerzitních knihoven nebo navštivte specializované knihovny. Věděli jste, že svou knihovnu má třeba Ústavní soud nebo ústavy Akademie věd? Zjistěte, co jednotlivé typy knihoven nabízejí. 

Každý tým může absolvovat i více exkurzí. Zarezervujte si termín pro svůj školní tým. 

Časté otázky

Akce je určena pro studenty vyšších ročníků středních škol (3. a 4. ročníky), jejichž motivací je další studium. Není to však podmínkou. Primárně očekáváme přihlašování škol z Brna a okolí, ale ani sídlo školy není překážkou. Knihovny přece uplatňují rovný přístup ke všem čtenářům. :)

V každém bloku může být maximálně 13 týmů. Bloky jsou tři, celkem tedy může dopoledne absolvovat 39 týmů studentů ze středních škol. Nezapomeňte se registrovat

Ano, pokud jsou k dispozici volné kapacity, není to problém. Registrace funguje na principu kdo dřív přijde... 

Jeden blok trvá 60 minut.

Samozřejmě může. Dokonce je možné zamluvit si i více exkurzí. Nicméně musíte si účast v parku a exkurzi v knihovně dobře naplánovat. Přesun z parku na jiné místo může chvíli trvat. A nezapomeňte, že exkurzi je nutné si také rezervovat

Délka je individuální a záleží na velikosti knihovny. Pohybuje se v délce 20-60 minut. Přibližná délka je uvedena u rezervace termínu v konkrétní knihovně. Stejně tak je uveden i maximální počet účastníků exkurze. 

Rezervace na Knihkvíz v parku u Šelepky pro SŠ

Mobirise

Rezervace exkurzí v knihovnách

Mobirise

Knihovny s univerzálním fondem

Knihovny Masarykovy univerzity

Specializované knihovny

Mobirise

Akce se koná pod záštitou primátorky města Brna a za finanční podpory statutárního města Brna.

© Copyright 2023